Pasi de urmat implementare SUMAL 2.0

Pasi de urmat implementare SUMAL 2.0

În atentia tuturor utilizatorilor sistemului informatic de urmarire a trasabilitatii lemnului - #SUMAL:
Începând cu data de 01 noiembrie 2020, noua versiune îmbunatatita a SUMAL va intra în vigoare. Pentru a finaliza popularea bazei de date cu toate informatiile necesare, precum si pentru a permite tuturor utilizatorilor sa se familiarizeze cu noul sistem informatic, Guvernul Românieia decis, în sedinta din 28.10.2020, continuarea utilizarii SUMAL 1.0 pâna la data de 30.01.2021.
ℹ️ În aceasta perioada se vor implementa masuri tehnice si organizatorice care sa permita crearea de conturi pentru utilizatori, încarcarea informatiilor în sistem si utilizarea sistemului în conditii reale.
🗓Calendarul detaliat, instructiunile de utilizare si procedura de implementare vor fi comunicate utilizatorilor în timp util.
ℹ️ Metodologia va fi aprobata prin Ordin al Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor. Procedura de implementare va fi coordonata de reprezentantii garzilor forestiere, care vor asigura suportul necesar tuturor utilizatorilor, în functie de aria de competenta teritoriala.
În toata aceasta perioada, vechiul si noul SUMAL vor functiona concomitent.
Utilizatorii vor avea urmatoarele obligatii în ceea ce priveste cele doua sisteme:
SUMAL 1.0
‼️Respectarea prevederilor în cea ce priveste raportarea datelor si emiterea avizelor de însotire conform HG 470/2014.
SUMAL 2.0
✅ Crearea conturilor de utilizatori pentru toti angajatii care vor opera în sistem;
✅ Respectarea indicatiilor reprezentantilor garzilor forestiere, în ceea ce priveste popularea bazei de date;
✅ Familiarizarea tuturor angajatilor cu functionalitatile noului sistem;
✅ Participarea la sesiunile de instruire organizate de reprezentantii garzilor forestiere.
🙏👏Echipa de dezvoltare a SUMAL 2.0 le multumeste tuturor utilizatorilor pentru eforturile depuse si sprijinul acordat pe parcursul întregului proces, toate acestea fiind esentiale pentru finalizarea cu succes a celui mai modern si eficient sistem de trasabilitate a lemnului din Europa, ai carui beneficiari vor fi nu doar actorii sectorului forestier, ci toti cetatenii României.

Postat de Ionel Zanfir | 30.10.2020